måndag 31 augusti 2009

buuus...

Mitt livs första Helloween kort. Stämpeln är från Magnolia. Jag har färglagt med Promakers och mcp-teknik. Pumpan har jag embossat för att få en "blank i skalet" kännsla. Även bokstäverna är embossade för att ge en "lackad" kännsla.Jag är en "snålis" ;o) så spetsen har jag färgat svart med hjälp av en stämpeldyna. För att spetsen inte ska färga av sig så har jag "lackat"

den med hår-spray! ;)


Den högra kanten av kortet är stansat med med Martha Stewart edge punch, Doily Lace. Insidans oranga papper är stansat likadant. Det orange lät jag "lysa igenom" till framsidan. I kanten av det lila-prickiga papperet och det svart/lila- papperet har jag sytt med symaskin ;o). De orange- svirlarna har jag delvis embossat med platina från Reprint. Jag hade inga "spretiga" blad så jag valde att stansa ut gräs i QK och sedan klippa i sär dem till blad, själva blommorna är utstansat med Boss Cut.Jag satte även dit några svarta tygblad som jag klippte av från ett band med namnet Black Leafy Vine. Långt ner i en låda hittade jag slipade halvpärlor som fick pryda blommans mitt. Jag använde "bind it all" för att fästa alla banden i. Jag tycker själv att det blev riktigt bra ;0). Inuti satte jag ett spindel nät ut stansat i REV och två pumpor som till lika den på framsidan är embossade.
Detta med Hellowen- kort var riktigt kul så fler får det bli..... :=)
Kram från mig!

lördag 29 augusti 2009

Tita kom och titta...

Hej!

Natten till idag gjorde jag detta kort. Stämpeln är från hÄnglar och stÄnglar. Jag tycker han ser ut som John Blund eller kanske en vanlig clown... Han fick ett hjärta i en tråd istället för den stjärna som var på stämpeln. :o)

Jag har gjort den högra kanten dubbel och stansat med Martha Stewart edge punch, Doily Lace.

Det prickiga papperet har jag stansat med Martha Stewart edge punch, Scallop Two Dot Punch. Jag fick för mig att sy lite "korsstygn" mellan hålen. Broderings garnet har jag ärvt efter min älskade farmor... I rosetten hängde jag en metallplatta med texten "made for an angel" på. Stjärnorna och hjärtat är ut stansade med QK.John Blund färglagd med PROmaker och mcp-teknik. I mössan fick han en halv pärla som dekoration.


Titta kom och titta...


"Made for an angel"Tack för titten, trevlig helg!!! :o)
Kram Marie

torsdag 27 augusti 2009

GRATTIS!


Här är en "snickarkille" från hÄnglar och stänglar som fått en ballong i handen istället för den såg som hörde till. Som vanligt har jag färglagt alla stämplade motiv med Promrker pennor och mcp-teknink. Snigeln och fågeln är stämplar från Hero Arts. Staketat kommer från Magnolia och "grattis-texten" har jag stansat ut av QK Katie. Cirkeln och rektageln är ut stansat med Spellbinders. Kanske korten får glädja min dotters kompis i helgen.... :o)
Tack för besöket, kom snart tillbaka!

onsdag 26 augusti 2009

Kort i rosa och brunt!

Hej hej!

Ett kort i storleken 15cm x15cm. Motivet på stämpeln heter Mummy Loves you och kommer från Sarah Kay. En fin stämpel med ytte pytte små detaljer... Små små detaljer är en av mina favoriter! :) Den rosa kronan (en chipboard) har jag stämplat och embossat liksom bakgrunds papperet, som är från Magnolia.

Den stora pärlan som hänger i rosetten har jag pillat bort från ett halsband jag köpte på rea just för att använda detaljerna till att dekorera mina kort med. ;) I rosetten hänger även ett hjärta av metall med texten "made with love" på. Ovan på de rosa bandet har jag satt pärl-floss.

Tack för nu! ;)

söndag 23 augusti 2009

KRAM!!!


Hej hej!

På det här kortet, som är 15cm x 15cm, har jag "klätt på" flickan som är en stämpel från hÄnglar och stÄnglar. Det ljusa papper jag satt stämpeln på heter Vellum Clear (frostad). Jag tycker det är jätte roligt att arbeta med Vellum. Prova du med om du inte redan gjort det. ;)

Texten är utstansat med QK alfabet Kaite. Papperet med rosorna är Journaling Notes från Prima Marketing Inc. Längst ut i kanten av kortet har jag stuckit in en spets mellan cardstocken och "rospapperet".

"Rospapperets" vänstra kant har jag gjort hål i med en screw punch. Super enkelt verktyg ;) med perfekt resultat varje gång. De små strecken bredvid hålen lever sitt eget liv ;) oj! så ojämn linje det blev. (Kanske för att jag gjorde kortet mitt i natten:) )Pennan jag använde är en Uni-ball Singo den bästa av alla pennor att skriva med, tycker jag. Här i guld, jag har en vit oxå som är hur bra som helst. Den rekommenderar jag varmt. Finns hos Ljuva Änglar i Karlstad och i deras webb-butik. http://www.ljuvaanglar.se/

Att dekorera med metall gillar jag. Här har jag hängt i en fjäril i en blomma.
Jag skickade kortet till min mamma som ett födelsedags kort. ;)

Ha en trevlig vecka! :o)

lördag 22 augusti 2009

ÄLSKADE FARMOR...


Det här kortet gjorde jag till min farmors begravningsbukett....
Farmor var en underbar människa med enormt stort hjärta och ett fantastiskt, smittsamt, skratt. Jag och min farmor stod varandra mycket nära. Hon har för alltid en speciell plats i mitt hjärta.
Kram!

A SPECIAL FRIEND

Det här kortet blev annorlunda mot de kort jag brukar göra. :) Stämplarna kommer från Hero Arts. Jag har embossat båda stämplarna. Fågeln har jag färglagt med Promaker och Faber Castell färgpennor (mcp-teknik). Den rosa "blomman" är ut stansad med Spellbinders och den gröna "blomman" ovan på är ut stansat med QK. Alla kanter är shalkade. Jag har dekorerat med band, halvpärlor och svart punchinella. Du hittar det mesta av materialet hos Ljuva Änglar i Karlstad.
På återseende! ;)

Två av min vintage kort.


SOMMRIGT JORDGUBBS-KORT!
Till detta kort har jag använt Magnolias ljuvliga sommar-papper. Jordgubbarna är ut stansade med QK i prickigt papper fram my Minds Eye. För att de ska se "sommar-varma" ut har jag embossat dem ;)
Stämpeln är söta jordgubbstilda från Magnolia även stämpeln "soliga sommar hälsningar" är från Magnolia. Spettskanten med hjärtan är utstansat med Martha Stewart edge punch Heart Lace. Alla kanter är chalkade. Inuti kortet har jag klistrat in ett recept på en smarrig jordgubbstårta.
Jag vill varmt rekommendera butiken LJUVA ÄNGLAR i Karlstad där jag hittat allt material. Besök gärna den mysiga butiken i Karlstad om du har vägarna förbi eller deras hemsida med web-shop. http://www.ljuvaanglar.se/

CARPE DIEM!

Här är ett kort jag gort. Stämpeln är från PENNY BLACK. Jag har "monterat isär" motivet och hängt upp det på en tvättlina med klänypor av trä. Denna ljuvliga stämpel tillhör en av mina absoluta favoriter.

Tack för titten!

Nu är jag äntligen igång!!!!

Detta blir jätte spännande! Mitt försa inlägg :o)

Kom gärna åter snart!