torsdag 22 december 2011

Vinhållare med WbsterpapperSå här dan före dan före dopparedagen kan det vara passande att göra sina egna julgåvor och ge bort.

Då var det min tur att skapa med Websters-papper. Jag valde, inte till någons förvåning dock, att altra en vinhållare.

Lyktstolpen är av trä och målad med Crackle Paint. Alla stämplar är stämplade med Distress Ink och det gamla notpapperet är "nersmutsat" med Distress Stain.
Mumsiga polkagrisar, kanske sålda av Kajsa Kavat, ;)
Här ser du även en av mina favorit dekorationer, Muse Token "Christmas" från Tim Holtz. Kakservetter fick också plats.
Jag är lite extra kär i detta fantastiska embossingpulver från Ranger. Pulver är ett "ultra thick" pulver vilket innebär att det ger ett tjockare resultat än vanligt embossingpulver. Denna söta lilla fågelholk har jag stansat ut i wellpapp och sedan embossat. Buren ser ut att i metall. Me like!

På buren har jag hängt ett litet budskap till mottagaren det är stämplat med Staz Onkrympplast som sedan är krympt Har du använt Cheesecloth någon gång? Det är ett tunt tunt tyg som är läckert att använda som dekorationer antingen som den är eller infärgad med tex Distress Stain.


Jag önskar er en fridfull jul!
Kram Marie

torsdag 1 december 2011Tilda vill lysa upp din vinterväg när du upplever det är mörk och kall.

När jag färglade denna fina Tilda satt jag med utsikt över ett lanskap i förändring, regnet hängde i luften men himlen var envist blå. Utanför fönstret mötte skogen vattnet, i huvudet snurrade tankarna och i öronen hade jag min favorit låt.
Jag hade ingen plan när jag valde färg till henne. Märkligt att hon blev blå det är nämligen den färg jag tycker bjuder störst utmaning när det gäller att skapa i. Hon passar dock fin fint till detta projekt med julpapper från Maja Design "Vintge Winter".
Här syns tydligare den fina effekt som jag skapat med hjälp av coredinations cardstock. Det är ett cardstock där det finns en ljusare kärna i papperet som läckert kommer fram när man torrembossar och sedan slipar på det. Jag valde att embossa med Sizzix Texture Fades "Snow Flurries & Snowman Set" och sedan slipa med Rangers egen slipkloss.

Snöstjärnorna är utstansade med Sizzix On the Edge "Snow Flurries" samt Sizzix Bigz Dies "Winter Wonder". För att få fin form på de stämplade motivet och på cardstock har jag stansat med Spellbinders.

Den uppmärksamma ser även att jag dekorerat med Rhinestone och Stickles.
Baksidan med sin korsettsnörning. Jag valde ett annat mönsterpapper i "skarven". Ringarna runt hålen är utstansade med Sizzix Movers & Shapers "Tag & Bookplates" även de i coredinations cardstockoch och torrembossade i samma fina folders som den under Tilda.
En fin liten snöflinga i metall fick hänga i rosetten.

Ser du de stämplade noterna under snörnignen? ;)


Kram Marie