torsdag 24 januari 2013

Romantiskt till AllahjärtansdagSnart är det Allahjärtansdag med romantik och kärlek vibrerande i luften. hos Scrap-Perra hittar du allt du behöver för att göra ett personligt kort eller alster till någon speciell. Det är ju lika trevligt att ge bort en egengjord gåva som att få en.

Jag har gjort en tavla med sex olika rum att krypa in i o njuta. "Ramen" kommer från 7Gypsies, de levererar alltid matareal och produkter med oändliga möjligheter. För en tid sedan visade duktiga Mia KL sin variant av en ram. Hon valde att ha foton i sin, kika in HÄR.

Pappren jag använt kommer från Maja Designs kollektion "Vintage Summer Basics" en inte helt ny pappersserie men en serie som får mig på mycket gott humör. Alla pappren är "chalkade" med Gesso och stämplade på för att få mera liv i pappren. Jag har använt massor av olika stämplar till detta bland annat flera av Tim Holtz och Prima.I de första rummet står en liten, liten provdocka som runt midjan fått en "kristall" från Prima på sig. Lilla dragkedjan kommer från Prima lika så alla halvpärlor jag använt. Den stora trådrullen har jag målat vit och virat ett grovt snöre runt. Rosetten sitter i öljettet och spegeln är från mina egna gömmor.Vandrar man in i rum nummer två hittar man strax en skön fåtölj. Någon har njutit så mycket att denne har glömt kvar sina skor... ;) Ovanför fåtöljen hänger en "kristallkrona" vill man ha en lika dan hittar men den HÄR. Lilla stjärnan i trä fick också plats.Nu är vi i rumm tre. En fin stensil har hjälp mig med mönstret på väggen för att få srtuktur använde jag Texture Paste från Daler-Rowney burken finns i två storlekar. Psst man blir lätt beroende så en stor burk är att rekomendera. ;) Kag "smetade" ut pastan med fingrarna och sen drog jag en kam över för en roligare effekt. (Eller kanske mindre rolig, fingrarnas mönster var roligare hihi.) Lilla fjärillen är också en stensil som jag målat i med Big Pitt Pen. pennorna finns att köpa en och en men tro mig ett "pack" är att föredra.I fjärde rummet flyger de två fjärilar, de är rub-ons två pennspetsar och en tag från min blus hittar du också här. Framför tagen en liten träfågel och bakom skymtar ostduk.Här har någon sett på film, tror jag. Femte rummet pryds av en liten bit filmstipes, en kanin från sonens gömmor och en docka som sett bättre dagar. Lilla burken har jag fyllt med salt. Texten under kaninen vill sprida ett klokt budskap...Aha! I sista  rummet har tiden stannat, skönt! Här stannar jag med en guldkrona på huvet. För vem vill inte vara kung för en dag!?Mellan rummen slingrar sig massor av härliga blommor och blad. Lilla pappersbården fann jag längst ner på ett av mönstrpappren, gratis dekoration! Pärlbandet och spetsen tyckte jag ropade att de ville vara med.

Kram Marie

måndag 21 januari 2013

A challenge in gold


Utmaningar är kul, på de här kortet har jag utmanat mig själv att använda "guld". Med vit cardstock som bas har man en neutral och fin utgångspunkt att jobba ifrån. Den fina Tagen kommer från underbara Cosmo Cricket. Snöret bakom tagen är infärgat med Distress Stain "Tarnished Brass" för att även få snöret i "guld".

Fina lilla virkade blomman är fäst ovanpå en vit pappersblomma blommorna hålls i hop med en brad. Under dessa, tre små söta rosenknoppar. Längst upp en liten guldnalle.

"Puss" är utstansat med en die från Tim Holtz i cardstock som är klätt med Washitape och dekorerat med dekorationslim.


I like challenges so I make some in "gold" this time. With a neutral base in white carsstock can you work nice and easy. The tag comes from Cosmo Crickets wonderful stuff. The string behind the tag is colored with Distress Stain "Tarnished Brass" which gives the string a color in "gold".

The litle cute knitted flowers have I mounting on top of a white paperflower. In the middle I put a brad. On the top a small teddy.

"Puss" is punched with a Tim Holtzs die in cardstock "dressed in" Washitape and  decorated whith Stickels.


 
En detaljbild av dekorationerna och "puss". :)

A detailphoto of the decorations and "puss". :)Material used:
Cardstock 10-1005 White
Tag COS68102 Tags Tea for two
Ribbon TH93044 Paperstrings 
Distress Stain  "Tarnished Brass"
Flowers
BLOM30
CR18206 Virkade blommor turkos
ROS121 Vit knopp
Brad BD58
Dekorationslim SGG012 Guld
Dies Type Set
Washitape WS009 washitape guld
Charm  R3048 Charms Teddy


Love,
Dt-Marie

måndag 7 januari 2013

A winter greeting


Jag tycker det är bra att ha flera enkla kort på lager, man vet aldrig när det är dax för en gå bort present. Då är de trevligt med ett personligt kort till.

I think it's good to have several simple card at home, you never know when it's time for a "going away gift". Then they are nice with a personalized card.


Till detta kort har jag använt ett vitt cardstock som bas. Kortet är ungefär lika stort som en tag. Nedre delen av kortet har jag embossat med hjälp av en embossingfolder. De upphöjda mönster som då bildades strök jag försiktigt en Distressdyna över, man får vara lätt på handen annars kommer det färg överallt. Jag har provat.  ;)

For this card I have used a white cardstock as a cardbase. The card is about the size of a tag. On the lower part of the card, I embossed, using a embossingfolder. The raised pattern formed I gently stroked one Distress Ink Pad over, you get a light hand otherwise it will color all over.
I have done it. ;)


Lilla vinterbilden på de fina barnen kommer från ett klippark. Som dekoration valde jag ett blått organzaband och en halvpärla.

The little winterpicture with the kids on come from a design paper with pictures. As decoration I chose a blue organza ribbon and a pearl.


Materials used:
Cardstock 10-1005 White
Design paper: KP0001 Klippark
Distress Ink Pad:  DIS018 Faded Jeans
Ribbon: Organza
Pearls: R0713 Creme Pearls


I wish you a great new scrap year!
/Dt-Marie