söndag 7 februari 2010

Påskägg!


Crackle paint!!!
Jag målade ett av min dotters gamla påskägg rosa. När den färgen hade torkat lade jag på Crackle paint. Jag trodde att den rosa färgen skulle lysa igenom men den "sprack" också. Den högra ägghalvan är nymålad medan den vänstra har torkat klart. Häftig effekt tycker jag, kul på ett ägg!!! ;o)

Inspirationen till ägget fick jag av super duktiga Jojjo som i Magnolia Ink 2 hade gjort ett ägg. Tack för fin inspiration Jojjo!! Här är mitt ägg klart!

Insidan/botten: Hela insidan av ägget har jag målat grönt. En stämpel från Magnolia färglaggd med Copic- och ProMaker-pennor. Kanterna har jag chalkat med Distresser och runt flickan har jag färgat in med Distress "Anicque Linen". Det lilla ägget hon håller i har jag "lackat " med Glossy. Svårt att få med på bilden.

De underbara blommorna, som jag byggt upp med lager på lager, är från Prima halvpärlorna kommer från Inkodo. Stickless från Ranger på bladen! :)

Locket: Alla rosa rosor är från Magnolia! I like!!! Etiketten där jag satt fast "glad påsk" på är etiketten från en av rosornas förpackning!!! Inte slänga... ;o)

Lite pärlfloss...

...och en fjäril utklippt från ett Websters papper.
Materialet och ägget finns hos Ljuva Änglar!
Kram Marie!

4 kommentarer:

 1. Jättefint! Det påminner lite om det ägget jag gjorde till senaste magnolia ink. Jag var inte nöjd med ägget efter att det var målat så jag drog på ett tjockt lager crackle paint och vilken skillnad det blev!
  Plånbokskortet var fint det med :)

  SvaraRadera
 2. Himmel så läckert!!! Verkligen supersnyggt!!!

  Jag blev så glad för din kommentar inne hos mig, TACK!!

  De fina clipsen från Tim Holtz som du frågar om finns på flera ställen, bland annat här:

  http://shop.brunkullan.se/product_info.php/cPath/54_114/products_id/2180

  http://www.countryscrap.se/hinge-clips-tim-holtz-p-562.html

  http://www.skaparlusten.se/Shop/Index.php?sArtModelId=TH92692

  Hoppas det kan vara till någon hjälp :)

  SvaraRadera
 3. Mycket fint även detta! Undrar hur jag kan ha missat din blogg... //Lena

  SvaraRadera