torsdag 9 januari 2014

Husask


När jag ger bort pengar eller presentkort gillar jag att göra det i en trevlig "förpackning". Detta lilla hus kommer att innehålla en slant till någon som skall flytta hemifrån. Själva stommen är en låda i form av ett hus jag hittat för länge sedan i någon billig realåda. Mönsterpappeter kommer från Prima och är nog egentligen ett julpappaer men de passar lika bra till annat. Papperet jag använt heter "Christmas Angel" och tillhör serien Holiday jubilee. På mönsterpappeter har jag stämplad med Distress Ink Pad "Pumice Stone" för lite extra effekt.

Husknutarna har jag embossat med ett grovt pulver från Stampendous, mumsigaste pulvret om du frågar mig. De finns flera olika varianter i butiken. Denna gång har jag strukit med min embossingdyna på husknutarna och sen doppat huset i pulvret men de går alldeles utmärkt att strö på pulver utan att använda någon dyna. Tipset är då att värma underifrån med embossingfönen annars flyger pulvret iväg. ;)

Runt taket har jag lagt två lager spets först en vit och över den en som matchar mitt mönsterpapper. I rosetten stack jag sen två hattnålar och satte en tag i tyg som jag tänkte skriva någon hälsning på tillmotagaren. De små tagsen i tyg är så trevliga, de går både att färga in och stämpla på. Jag har även embossat på dem vilket blev jätte fint.

 

På taket satte jag en knopp från Tim Holtz och under den en kakservett. Bland blommorna syns en biljett och en större knapp från ett äldre kitt som October Afternoon släppte tillsammans med sina papper "Farm Girl". Klockan kommer från Prima och de små små bladen har jag skurit ut från spillbitar av mönsterpapperet. Fjärillen är frånbörjan tvävit men den målade jag vit med gesso och strödde på samma embossingpulver som på huset. När jag värmde fjärilen med embossingfönen "bubblade" färgen upp men de blev en fin extra effekt så de fick vara så.

Blommorna och övriga dekorationer "duttade" jag vit gesso på och hade tillslut lite Stickles.

♥ Gott Nytt Scrap-år, kram Marie ♥

2 kommentarer:

 1. Vilken underbar gåva! Snygg är den också.

  SvaraRadera
 2. SÅ läcker ask du har skapat.
  Härliga färger och blommor, Gillar kanterna med gesso.
  Önskar dig en fin helg.
  Kram Johanna.

  SvaraRadera