torsdag 26 december 2013

Min utmaning, en LO


God försättning på julen och ett gott slut på scrapp-året 2013! :)

Hela Dt-temet fick för en tid sen i uppgift att skapa något man inte "brukar" skapa. Jag fick äran att göra en LO, kul! Tack goa duktiga Helena för de fina fotografierna.

Pappeter jag utgått ifrån kommer från fantastiska Prima och är ett "julpapper". Serien heter "Holiday Jubilee" och papperet "Christmas Morning". Jag började med att stämpla, skrapa kanterna och sätta en  mask som jag fyllde med modeling paste på mönsterpapperet. Flera av stämpeltrycken är gjorda med former jag hade till hands på mitt pysselbors. En rulle från en "möbelvaruhusförpackning" och botten på en burk. De är roligt och prova sig fram de finns så mycket material till vårat skapande som är gratis och lite otippade. Prova vetja!  Jag har jobbat med flera olika lager och många olika dekorationer, vilket är lite typiskt mig. ;)

Som vanligt hade jag ingen plan när jag började skapa min LO utan lät den bara växa fram. De medför att jag limmar och tejpar på mina saker "mitt under" för att kunna sticka in fler lager allt efter som.

 
 
Under fotografierna har jag satt wellpapp som jag målade lite rosa och turkos akrylfärg på och embossade med ett embossing pulver från Stampendous. Min tanke var att få pulvret och fästa mest på de höga vecken i wellpapperet men de blev inte riktigt så, men bra blev det i alla fall.

Under wellpapperet stack jag in ett gamat notpapper och ett litet papperskort från Prima som hade en så fin rosbård på ena långsidan. De fina med kortet är att de kommer i en fin ask som jag ska altra framöver men de är en annan historia.

De flesta alster jag skapar dekorerar jag gärna med blommor, så även detta. De vita pinnarna är bitar från ett bambu ark som är tänkt till att rulla sushi med men från mataffären åkte arket raka vägen till mitt pysselbord istället. Bambun är målad med Gesso och överöst med Dry glitter. Mums, vad de gnistrar, me like a lot!

Bland dekorationerna hittar du även, förutom blommor, även knappar, rub-ons någon metall charms, washitejp, en liten röd toffs med röda pärlor, en glödlampa, PL-kort, en fin liten fjäril i trä som jag målat med Gesso och embossat med samma pulver som på wellpappen, en fin spets, några trä dekorationer,  halvpärlor, rhinestone, fina lilla ballerinan och stickels, stickels, stickels! De kan man aldrig få för mycket av. De flesta av dekorationerna har jag strukit Gesso på för att få en "softare" känsla. Bästa verktyget till de är fingrarna!

♥ Tack för titten, kram Marie ♥

1 kommentar: