torsdag 28 november 2013

PL som i PåsaLbum ;)

 
Här kommer mitt alster som visar hur du kan använda Project Life (PL) och liknande material till något annat än de som materialet var tänkt till. Jag kommer från och med nu skriva PL och menar då allt material liknande PL. Jag är ingen "PLare", än ska jag nog tilläga, och i skrivandets stund är det inget som tilltalar mig. Jag kan tvärtom bli rätt trött på de, de syns överallt. Snacka om att de "slagit igenom". Många gör fantastiska album men som sagt kul att titta på men inget för mig. MEN materialet är fantastiskt! De finns "kitt" med olika teman och massor, massor med tillbehör, me like. Jag har valt att göra ett påsalbum där jag tagit iden från PL, enkelheten, snabbheten och de oändliga möjligheterna.
 
Stämpelmotivet är färglagt med Copicpennor.
 
Detta är ett almum med massor av tags som man kan skriva på sätta in kort på eller bara njuta av som de är. Albumet är medvetet "ofärdigt" för att  mottagaren ska kunna skapa sin egen vardag i det.
 
Jag har mixat och matchat många olika tekniker och material är det något du undrar över så fråga.
 
Välkommen att inspireras av många bilder! :)
 
(Bild på alla tags och liknande från albumet kommer)


 
Första uppslaget, där kan man dra ut tre tags till vänster. Renen är utstansad av en plastpåse med en Tim Holtz die och infärgad med Alcohol Ink från Ranger.

 
Uppslag två har varsin gul tag på varje sida som man drar fram i små "handtag" av Rug Cancas. De små randiga tagsen var PL kort jag stansat i för att få formen av tags. Varje uppslag är förstärkt i "mitten" med olika Washitejp.

 
Här är uppslag tre, där ena sidan är "liten" och andra stor. Så blir det för att påsarnas botten bildar små sidor i mitt album.  Hjärt-tagen är av PL-kort och går att ta bort och skriva på. Bakom det prickiga kortet har jag satt "frimärken" på ett snöre.

 
Fjärde uppslaget här finns massor med plats att skriva på. Pilen med texten "You Are" är från ett dekorations ark tillhörande PL.

 
Vänder man blad kommer man hit till femte uppslaget. Ett enkelt uppslag med plats för foton. En liten tag till vänster med en trevlig uppmaning.
 

 
Sjätte uppslaget, även här plats för foton eller andra minnes saker.


 
På sjunde uppslaget kan motagaren också fylla på med egna saker.
Både lyktstolpen, här stämplad på, och ordet "wish" är dies från Tim Holtx.

 
Mera tags och plats för texter på de åttonde uppslaget. Harlequin stämpeln kommer från Dylusions. Den fina lilla poststämpeln är en favvo från Bo Bunny.

 
En liten sida utstansad med fjärilar möts man av på uppslag nio. fjärilarna är embossade med underbara pulver från Stampendous. Under kortet ett hjärta med mustascher på. 
 

 
Vänder man på den lilla fjärilssidan kommer man till uppslag tio även här, bakom kortet hittar du ett hjärta med mustascher på. På kortet kan man skriva en egen text.
 

 
Uppslag ellva, mer plats för journaling.

 
Tolfte och sista uppslaget, mera tags och en liten fin fågel.
 

 
Baksidan vill påminna dig om att du är värdefull. Här syns tydligt den pruna Cardstocken som är embossad med clear embossingpulver. De gröna är från början Grungepaper som jag färjat in med Distress paint.
 

 
Ett tjockt och gossigt album blev det, i varje "påse" hittar du ett stort PL-kort som jag lämnat helt tomt så att mottagaren kan skapa fritt.
 
 
 
Opps! När jag gjorde omslaget hade jag inte "fyllt" albumet så de sprack, man lär sig...
 
 
♥ Kram Marie ♥

1 kommentar:

  1. Men guuuud så läckert det blev! Älskar hur du använt PL-materialet, jag har väntat på att få inspiration att sätta igång ett PL-album, men kanske ska jag bara köpa materialet och använda till annat helt enjelt ;)

    SvaraRadera