torsdag 5 september 2013

Smile girl you are beautiful

 
Idag bjuder jag på en Art Journal sida. Jag börjar med att grunda sidan med Gesso för att "stänga" porerna i pappret. Mellan varje "steg" på min bakgrund torkar jag med embossingfönen, vilket jag inte kommer tjata om. ;)
Efter Gesson är det dags för mister, just till denna är det de underbara misterna från Dylusions jag använt mig av. Jag bara sprayar lite hipp som happ och låter det rinna som de vill. Den färg som droppar av suger jag upp igen med boken. Inget får gå till spillo!
Nu på med en mask, spraya med vatten och lyft bort färgen med hushållspapper, bara rulla rullen över.

 
Jag har jobbat med flera masker, efter att jag lyft bort färg så la jag masken med vattnet mot färgen och "stämplade". Då blir resultatet omvänt. Nu på med nästa mans och dutta i akrylfärg. Ungefär här kom jag på att jag skulle prova stämpla dockan. Sagt och gjort, hon är stämplad med Staz On och
färglagd med Neocolor II, jag drog med vattenpenna över färgen för att mjuka upp. Sen strök jag Mod Podge över för att få en hårt yta. Efter de skuggade jag med Big Pitt Pennorna. Jag valde ungefär samma färg som jag målat med.
 
Runt orden är det också skuggat med Pittarna och den svarta tunna pennan.
Nedan ser du vilka stämplar och dynor jag använt till bakgrunden. Jag har valt Staz On för att vara säker på att kunna jobba vidare med vattenbaserade produkter.
 
 
 
Här har jag fyllt masken med Modeling Paste för att få höjd på prickarna, läckert!
Här syns även bakgrundens alla lager bra. Runt Harlequin mönstret har jag skuggat med den vita Big Pitt Pennan. Mums! 
Fjärilarna är utstansade med en dig från Tim Holtz och på limmade med samma Mod Podge som jag lackade med. Runt fjärilarna har jag också skuggat med Pitt Pennorna och dodlat lite med en svart penna. Jag har även dodlat lite var stans på sidan.


 
Här syns en av fjärilarna som jag stämplat i vitt. De blir så fint ihop, alla olika strukturer och mönster. Över hela sidan sprayade jag egengjord mist.
Jag har just insett att jag leker med färg alldeles för sällan. De är så befriande!
 
♥♥♥ Kram Marie ♥♥♥
 
 

1 kommentar: